Onsdag! eller var det torsdag??




Jaa, det hade i allafall jag lite problem med i morse. Jag trodde det var torsdag och att vi skulle ha idrott idag, så vem tog såklart med sig gympakläder när man inte har idrott? Jo, jag såklart! jag var helt enkelt en aning förvirrad i morse. Fast det är jag nog fortfarande för när jag tänkte på en sak jag ska göra på
torsdag (imorgon) så tänkte jag att det var två dagar tills dess. hehe det verkar inte som om jag lärt mig veckodagarna riktigt än...

//Jakirlu

Håltimme

Hej!
ja, här sitter jag i skolan och har tråkigt, har ca en och en halv timmes håltimme. Tänkte att jag därför kunde skriva ett litet inlägg här innan jag började skriva på min uppsats som ska lämnas in imorgon. Har haft matte, kemi och engelska idag, kemin är faktiskt rätt kul för vi har en jättebra lärare :)

Nu måste jag i alla fall börja skriva på min uppsats, kommer nog inte hinna skriva något mer inlägg idag, eftersom jag har jättemycket läxor :(

Ha det bra!
//Janeleh

Tips på en bra blogg!



Jaa, det är verkligen en jättebra blogg som jag tycker att ni borde ta er en titt på hon tar jättefina foton,
har några gratisdesigner man kan ta och så skriver hon bra också (intressant o roligt). 
Så ta en titt här: http://designbyjessica.blogg.se/

//Jakirlu

"Ett slag på käften"

På förmiddagen har vi varit på ett museum och tittat på utställningen "ett slag på käften" som handlade om "det oprovocerade våldet i samhället", tror jag. Först så fick halva gruppen titta på en forumteater, dvs att man fick säga stopp när man tyckte att något skulle ändras och själv hoppa in och förrändra det. Och sen så fick vi byta med den andra gruppen och titta på själva utställningen. Det var några rätt så äckliga bilder på några som blivit misshandlade som många tyckte var hemska men som tur är (puh) så är jag ingen som direkt "reagerar" på blodiga bilder. Sen så handlade det lite om straff och då var det en stor bur. Och då kom dom och sa till mig att jag var tvungen att följa med, och då fick jag ta av mig: skorna, halsband, armband, nycklar och mobil, och sen stängde dom in mig i buren. Jag blev rätt så paff först men antingen så såg dom inte mina örhängen eller så slapp jag ta av dom... innan dom kom o öppna buren sen på andra sidan och jag fick tillbaka mina saker så hörde jag hur nån i min klass sa "ja, då var vi av med henne" haha. 
Det irriterande var att dom typ valde ut den med mest saker för först så tittade dom på Frida och sen valde dom mig... XD

Sen hade vi orientering och det gick väll rätt så bra tror jag, och tro det eller ej: Det regnade faktiskt inte!!!! Jag åt lite blåbär som jag och Olivia plockade också, mums! XD

//Jakirlu
 


Inga lektioner!!!!! Jippie!

Har inte gjort något särskilt idag, bara haft några lektioner men imorgon ska jag troligtvis inte ha en enda lektion! Ja, varför undrar ni säkert då men först ska vi på nån teater (tror jag XD) och sen ska vi orientera! Hoppas det blir bra väder imorgon då eftersom det ju inte direkt är så roligt att orientera i regn!
Jag ska i allafall orientera med Frida, inte för att skryta, haha, men vi brukar vara rätt så bra faktiskt. Får väll se hur det går imorgon... XD

//Jakirlu

TILLBAKA!!!!!!







Ja, nu har jag alltså kommit hem från konfirmationslägret! Jag tyckte att det var väldigt roligt faktiskt, "lektionerna" kanske inte är direkt roliga men alla lekar och sånt är ju kul! Och dessutom har jag ju lärt känna några som jag inte kände så bra innan och det är ju alltid roligt med lite nya kompisar :)
När vi fick lite egen tid så gick jag, Olivia, Frida och Vikkan en liten promenad i skogen där vi hittade en liten
fin bäck (första bilden) och efter att ha gått lite till så hittade vi en "lite" större bäck... (andra bilden)


//Jakirlu
 

Hej!

Nu har jakirlu kommit hem :D hon kommer antagligen göra ett inlägg senare så ni får reda på vad hon har haft för sig på lägret :)

Jag har precis varit ute på en långpromenad med vovven och Sozzzo, två och en halv timme ;) Är rätt trött i benen XD
Nu ska jag i alla fall läsa en bok som vi har i läxa, så här ser den ut:



har läst ungefär hundra sidor i den så jag har inte riktigt bestämt mig än om den är bra eller inte. Kan skriva vad jag tyckte om den sen.


Ha det bra!
// Janeleh

Höstoutfit!





Har tittat runt på lite klädsidor och hittade denna snygga kombination *vill ha*. Jeansen och polotröjan är från H&M och skorna är från Monki. Kommer i alla fall köpa polotröjan tror jag :)

Ha det bra!
//Janeleh

Så var det då äntligen...

... helg!!!!!!!!!!!!!!! Är verkligen skönt att vara hemma från skolan i två dagar, men jag har tyvärr väldigt mycket läxor så jag måste hålla på med en hel del skolarbete i helgen :(
Förutom läxor så har jag  inte gjort npgot speciellt idag. Min farmor och farfar har vairt hä

Som sagt så är Jakirlu på konfaläger i helgen, känns lite tomt, Miss you Jakirlu!





Bild: Janeleh     hoppas det kommer mycket snö i år! *Längtar* :D

LEARN A NEW LANGUAGE



Haha, tittade på en liten film på skolan med en massa söta djur med roliga kommentarer till. Tyckte denna var en av de roligaste!

Konfa läger!

Har nästan packat klart nu, för om några timmar ska jag iväg på konfirmationsläger. jag tror nog att det ska bli roligt men jag kommer inte kunna blogga. Men som tur är kan ju Janeleh skriva på bloggen själv under tiden! Jag tror att jag har packat allt jag ska ha men det kan ju hända att jag glömmer något... typiskt mig isåfall, och hoppas att det i så fall inte är något viktigt!

Wish me good luck!

//Jakirlu

Dragfasta ögon var det...


Sakerna låg egentligen i hennes bädd, men så bestämde jag mig för att ta kort på den och då behövde jag lite ljus och flyttade på kaninen.

Så här såg det ut när jag kom hem... Fint va? Det var ingen kanin vi var så rädd om men hon fick ju inte bita i den. Men det roligast är nog att det stog "dragfasta ögon" på ettiketten, men dom hade ju Tindra
dragit loss (de vita plastsakerna bredvid, tror jag). Så lapparna kan man ju tydligen inte lita på...


//Jakirlu


Stackars lilla mig!


Foto: Jakirlu Kamera: Kodak C613

Alldeles nyss satt jag här och snyftade och mitt högra öga var rött. Var jag ledsen? Nää, men när jag kom hem för en liten stund sen och satte mig på en stol så kom Tindra som var jätteglad att se mig. Hon hoppade först upp med framtassarna på mina ben och sen började hon slicka mig i ansiktet. Det var bara det att hon inte riktigt tänkte sig för och slickade mig i ögat också. Det gjorde rejällt ont och så böjade "ögat" gråta och blev en aning rött. Men nu har jag hämtat mig och slutat gråta. XD
Publicerar en bild på "den skyldiga"!


//Jakirlu


Rocky o Tindra




Foto: Jakirlu Kamera: Kodak C613   Så söta de är va?


Har regnat största delen av dagen speciellt under idrotten. Och vet ni vad vi ska göra då?
Jo, orientering -ösregn (mesta delen av tiden). Låter det roligt? För det var det verkligen inte! Jag hade bara en T-shirt och ett par halvlånga mjukisbyxor så jag frös rätt så mycket. Sen gick jag runt och frös resten av dan i skolan trots att det är ganska varmt inne.

Efter skolan gick jag och Tindra och mötte Vikkan och Rocky, så att vovvarna fick busa av sig lite grand.

//Jakirlu


TWILIGHT!!!!!!!




Nu har jag alltså börjat läsa första Twilight boken, Om jag kunde drömma. Jag trodde att den kanske skulle vara lite tråkig att läsa eftersom jag har sett filmen två gånger men den är verkligen jättebra och det dröjer nog inte lång tid tills jag har läst ut den. Jag vill hinna läsa både ettan och tvåan innan andra filmen kommer, men det tror jag nog att jag gör.
Någon som vet när filmen kommer???
Vad tycker ni som har läst böckerna om dem?

//Jakirlu


Stan med vännerna!

Idag har jag varit i stan med Frida & Vikkan. Det var som vanligt jätteroligt och den här gången så köpte faktiskt jag (tro det eller ej) något vilket jag inte brukar. Det var i allafall ett vanligt vitt linne från Ginatricot, inte så spännande direkt men bra att ha! XD Vi gick bara runt i lite affärer och fikade på ett litet mysigt café.

Bildlöst kort inlägg, inte så kul att läsa kanske men jag har verkligen ingen insperation just nu.

//Jakirlu

En vanlig dag...




Bakom kameran: Janeleh  Motiv: ett slott i Tyskland som vi besökte i somras, visst är det häftigt?



Hej allihopa!

Har inte gjort något speciellt idag, varit i skolan och lite sånt.
Har nu tittat runt på lite olika bloggar, och jag måste säga att trots att jag inte följer Stina-Lees blogg så verkar den vara riktigt bra. :) Har ni inget att göra ta en titt på den!

Ska nu göra en hel del läxor, måste bland annat läsa ut Den vidunderliga kärlekens historia till nästa vecka. Jag har läst lite mer än hälften.

Ha det bra!
xoxo

Janeleh

Fin dag idag!


Foto: Jakirlu Kamera: Kodak C613  Hm, undra vem som gömmer sig i buskarna, för det kan väll ändå inte vara Tindra??? XD

Vad tyckte ni om frågestunden, fick ni svar på era frågor? Det var jätteroligt att vi fick så många frågor för det trodde jag aldrig.

Har suttit och övat engelska glosor nu, inte så roligt direkt. Någon som har något roligare för sig?
Det är faktiskt väldigt fint väder ute idag, 19,4 C och solsken, inte dåligt för att vara mitten av september. Och ändå sitter jag inne vid datorn nu. Jag borde kanske gå ut och sätta mig med en bok sen. För man vet aldrig när vädret vänder. XD

//Jakirlu


Svar på frågestunden!

Ja här kommer alla svar på frågestunden. Det blev faktiskt mycket fler frågor än vad vi trodde!




Vad fick er att börja blogga?
Vi tyckte att det verkade roligt och ville prova!


Hur länge har ni haft bloggen?
Sedan den sjunde mars 2009 XD

Kommer ni att hålla på med bloggen i framtiden eller skapar ni en var?
Vi vill nog ha en varsin blogg (när vi kommer på bra namn) snart men vi kommer nog ha kvar den här bloggen ändå.


Vad e roligast med att blogga?
Att få kommentarer så klart :)

Ni är tjejer va?
Japp :)

Har ni några syskon?
Som sagt så är vi systrar, men vi har också en lillasyster ;) Hennes blogg heter Sozzzo

Favoritgodis?
Jakirlu: Choklad =)
Janeleh: Choklad XD


Favoritställe?
Janeleh: hmm, det var en klurig fråga, hemma kanske?
Jakirlu: Hemma! XD

Vad gör ni på en regning dag?
Jakirlu: läser esitter vid datorn

Kommer ni från Sverige?
Japp, det gör vi  :)


Vad är det roligaste med att ha en blogg?
Som sagt, att få kommentarer!

Brukar ni kommentera ofta på andras bloggar?
Ibland, ibland inte, det beror på, men vi brukar försöka kommentera ofta eftersom vi själva vet hur kul det är att få kommentarer :) Vi svarar såklart på alla kom


Har ni gjort många heders till andra?
Jakirlu: Nej, jag har bara gjort två.
Janeleh: Jag har inte gjort någon till någon annan, men jag har däremot gjort våran :)

Vad är eran favorit film?
Janeleh: Det var en svår fråga, för jag gillar så många olika, bland annat Harry Potter, sagan om ringen, freaky friday och alla möjliga andra XD
Jakirlu: Alla som Janeleh skrev!


 Vad gör ni en vanlig dag?
Jakirlu: Vaknar, äter frukost, går till skolan, kommer hem, går ut med vovven (oftast) sitter vid datorn, gör läxan (om jag har nån) äter middag, tittar på TV och går och lägger mig!
Janeleh: I stort sett samma saker som Jakirlu, skillnaden är att jag har mycket mer läxor ;)

Vad gör ni på fritiden?
Janeleh: läxor XD, nej men, är med kompisar, läser, springer, tittar på tv, bloggar och allt möjligt annat
Jakirlu: kompisar, bloggar, springer, tittar på tv och läser. Alltså samma saker som Janeleh XD


Vad använder ni för kamera?
Janeleh: Kodak C330, men skulle vilja ha en systemkamera :)
Jakirlu: Kodak C613, och jag vill också ha en systemkamera!

Vad har ni gjort i sommar?
Vi har varit i Normandie (i Frankrike), Tyskland, Belgien, Luxemburg, Danmark, Norge och Sverige. Och så har vi badat, solat , läst böcker, gått på loppis och shoppat!

Vad gör ni på eran blogg?
Skriver om vad vi gjort och publicerar en massa fina bilder!

 Vem är oftas inne på eran blogg?
Antagligen Jakirlu, för jag (Janeleh) har så mycket läxor att jag ibland inte hinner gå in.


Följer ni idol ?
Självklart ;) gör ni????



Det var allt för oss denna gången :)

See yaa later

//Jakirlu och Janeleh

Ledig!



Foto: Jakilru   Det känns som om det blir en hel del blommbilder i bloggen, ska försöka ändra på det!

Ja, idag så är jag ledig eftersom vi har studiedag! Det är jätteskönt och jag har tagit det rätt så lungt hela dagen. Gick en timmes promenad i det vackra om inte lite kalla vädret innan lunch med Tindra så att hon fick springa av sig lite grann. Sen har jag övat lite Hemkunskap till provet vi ska ha imorrgon och gjort en ny design till Sozzzo våran lillasyster. Trots att både headern och bakgrunden är gjorda i paint så ser den inte så "amatör" aktig ut som mina paint headers brukar göra. XD Ni får gärna ta er en titt på den här.

Snart ska jag till Olivia men jag kanske hinner skriva ett inlägg sen, men jag lovar inget ;)

//Jakilru

Glöm inte bort att fortsätta ställa frågor i FRÅGESTUNDEN!

Frågestund!!!



Ja, nu har vi alltså en frågestund här i bloggen. Ni kan fråga vad ni vill och vi kommer att svara på alla frågor. Men däremot så kanske det bara blir en liten kommentar istället för ett direkt svar om frågorna är för "privata". =) Så sätt igång och fråga så kommer vi att svara om nån dag. Ni får jättegärna skriva fler än en fråga!

//Janeleh & Jakirlu

HOLA AMIGAS!

Me not parle franska, hablo espanol :D Haha naj bara skämtar men jag (VIKKAN) har fått äran att gästblogga här på peekaboooo!
Naj usch vad piiinsamt! Skulle nyss svara i telefonen och jag trodde det var mormor som ringde så jag bah: HALUUUUUUUUUUE! då svarar den andra personen (INTE MORMOR): Jaha, det här var Anders från energibolaget.... Gudars vad pinsamt xd
Idag så har jag då varit med Jakirlu och lärt mig franska :D SHÖ SVI FO<3 liiite andra intressanta saker som hänt idag.., jag fick fullpott på svenska provet! Och jag bröt en tå! Och jag har lagat mat :) duktigt va? :D
ÅHNEJ! Nu hände det igen xd Det ringde i telefonen (trodde det var mormor) Jag bah: Heluuuue... Personen i telefonen: Jaha, jag söker.... (min mamma... )

This is my sweeet doggy :D (BILDEN) Tack för att jag fick gästblogga :) Vill ni läsa mer om mej klicka här ;)


Vikkan parle francais!


Foto:Jakirlu Kamera: Kodak C6 13

Har varit med Vikkan sen vi slutade skolan idag. Efter en promenad med lilla, söta Rocky så åt vi lite mackor. Och sen var vi bara inne på datorn och kollade på en massa olika musik videor på youtube och några olika bloggar. Satt även och försökte lära Vikkan lite franska, här ser ni hur det gick när hon försökte skriva mardi (tisdag på franska). För jag sa hur det uttalades och sen så skrev hon det...  
hehe...  Jag vet inte om franska riktigt är din "grej" Vikkan, eller??

Jag fick förresten MVG på svenskaprovet! Vilket jag är väldigt stolt över!!!!! XD Endast ett fel, det är inte dåligt det va?? ;)


//Jakilru

Sitter här och...




Bakom kameran: Jag Motiv: en rocka på universeum

...tänker på läxorna som jag egentligen borde göra just nu XD
Problemet är att det ju finns så mycket annat kul att göra som till exempel vara inne på datorn :)

Har annars haft en rätt så okej dag, inget speciellt direkt, varit i skolan och så.

xoxo
//Janeleh

Vad sägs om en frågestund???

 


Jag har funderat på om man kanske skulle ha en frågestund här i bloggen. Då man såklart kan ställa frågor både till mig och Janeleh. Men då måste det ju vara några som ställer några frågor. Så vad tycks, ska vi ha en fågestund eller inte??


//Jakirlu


Hej, hej!



Bakom kameran: Janeleh


Hej allihopa!
Nu var det ett tag sen jag skrev senast, anledningen är att jag slutar klockan fem i stort sett varje dag och har mycket läxor. :( Mina dagar består just nu av: går till skolan, kommer hem från skolan, gör läxor äter, tittar lite på tv och går sedan och lägger mig.


Idag har jag skrivit en svenskauppsats, blev klar med den vilket känns väldigt skönt. Har även varit hemma hos en kompis ett tag, för att göra läxor XD


xoxo
// Janeleh

En liten blomma...


Foto: Jakirlu Kamera: Kodak C6 13

Liseberg! =)


Foto: Jakirlu

Det blev tyvärr ingen bloggning varken igår eller i förrgår, för i fredags så följde jag och Janeleh med Janelehs kompis och klättrade på sånna här klätterväggar inomhus. Det var jättekul och kanske något jag kan tänka mig att börja i.
I går (lördag) så åkte vi till Liseberg!!!!! Jag har inte varit där på 1 eller 2 år så det var verkligen jätteroligt! Men tyvärr så var det väldigt mycket folk där så det var ingen idé att ha åkpass. För bara att köpa biljetter tog en halvtimme och köerna till de "stora atraktionerna" tog ungefär en halvtimme så då hinner man ju inte åka så jättemycket men vi åkte Balder, Kanonen, Flumeride, Jukebox och Slänggungan. Kanonen har jag aldrig åkt innan så jag var väldigt nervös men den var jätterolig! :)
I år såg jag faktiskt inte en enda lisebergskanin, antingen så var jag bara ouppmärksam eller så hade de gått och gömt sig.


That's all for now

//Jakirlu

Det märks att åttan har börjat...


Bakom kameran: Jaaag! (Jakirlu)



Idag har jag haft ett so-prov, ett sv-prov och en tyska diagnos. Satt och övade till proven flera timmar med Vikkan igår för att få bra betyg vilket jag hoppas att jag får!
I svenskan hade vi prov på: substantiv, Adjektiv, Konjuktioner, Adverb, Interjektioner, Räkneord, personliga pronomen, possesiva pronomen och prepositioner. Någon som tycker att det låter svårt??
Det var en hel del att lära sig men det kändes faktiskt som om provet var ganska lätt och att det
gick bra -Vilket jag såklart hoppas!

I SO:n hade vi prov i historia om några olika upptäckare som Christoffer Colombus och Vasco da Gama, det provet kändes också ganska enkelt faktiskt. 
Det brukar ju vara tråkigt att bara sitta och plugga i flera timmar men jag och Vikkan hade rätt så roligt och tiden gick väldigt fort fast vi lärde oss en hel del. När jag kom till Vikkan så stod hon och bakade både scones och chokladmuffins, vilket var jättegott och jag tycker att man behöver något gott när man ska plugga!

Jag hoppas verkligen att ni inte har blivit helt uttråkade av att fått höra om mina prov! För det var inte meningen att tråka ut er!

//Jakirlu

Lite hörlurar



Surfade runt lit och hittade dessa roliga hörlurarna. Jag tycker de var väldigt fina, speciellt de som är längst ner som föreställer non stop ;)
Har annars inte gjort något speciellt idag, men ska förmodligen öva till min svenskaredovisning sen.
//Janeleh

Det "mystiska" trädet


Bakom kameran: Jakirlu Kamera: Kodak C6 13


När jag gick med Tindra för nån timme sen så gick jag förbi ett hus med några träd (kryptall tror jag det heter)precis bredvid staketet så hörde jag en röst (trodde jag hehe). Det lät precis som om någon som är förkyld eller en smurf sa "Heej Tindraa". Jag hoppade till och när jag inte såg någon så kollade jag efer någon slags radio eller liknande. Men då så knarrade ett av träden och allt klarnade för mig -Det var trädet som "hälsat" med ett knarrande ljud på Tindra. Haha lite lättskrämd eller? Bli rädd för ett träd, nämen nu får du skärpa dig Jakilru!

See yaa :)

//Jakirlu


Fotoduon =)

Nu har mina två kompisar Frida och Vikkan gjort en ny blogg tillsamans, den är verkligen värd att läsa och har jättefin bloggdesign, även jättterolig (fniss). Så ta en titt nu med detsamma: Fotoduon
Hoppas ni gillar den! =)

Igår var jag på min första av många konfirmationsträffar. Vi gjorde mest bara en massa lekar så det var roligt! :) Alla förutom en kom från skolan så det var ju inte särkilt många "nya" ansikten. Vi var även i kyrkan efteråt då vi fick ta nattvarden, vilket inte smakade så hm... aptitligt. :P

Nu måste jag fortsätta med mina franska glosor...

//Jakirlu

RSS 2.0